Rolex GMT-Master ıı

Rolex GMT-Master II är en ikonisk lyxklocka känd för sin funktionalitet med dubbla tidszoner.

Sälja rolex gmt-master ii

Sälj din Rolex eller annan lyxklocka tryggt snabbt och säkert till oss på SE Watches. Fri hämtning i Stockholm, Göteborg och Malmö. Kontakta oss här för att sälja din klocka idag! 

frågor och svar om rolex gmt master ii

GMT-Master II introducerades av Rolex 1982 som en uppgraderad version av den ursprungliga GMT-Master-klockan. Den var speciellt designad för professionella piloter och frekventa resenärer som behövde spåra flera tidszoner samtidigt. 

GMT-Master II har en extra visare, känd som GMT-visaren, som gör att bäraren kan spåra en andra tidszon utöver den lokala tiden. Den här funktionen är användbar för resenärer som ofta byter tidszon eller för personer som arbetar i internationella miljöer. 

En av de utmärkande egenskaperna hos GMT-Master II är dess roterbara 24-timmars bezel. Vridring är märkt med en 24-timmarsskala, vilket gör att bäraren kan läsa en tredje tidszon genom att rikta in ramen med GMT-visaren. Den keramiska infattningen på nyare modeller ger ökad reptålighet och ett elegant utseende. 

Rolex GMT-Master finns i olika storlekar, men den vanligaste storleken är 40 mm i diameter.

Ja, Rolex GMT-Master är vattentät upp till 100 meter (330 fot), vilket gör den lämplig för vardagligt bruk och lätta vattenaktiviteter.

GMT-Master II finns i olika material och design för att tillgodose olika preferenser. Rolex erbjuder modeller i rostfritt stål, tvåfärgat (stål och guld) och helguld. Dessutom finns det olika urtavlor och infattningsallternativ, som de populära “Pepsi” (blått och rött) och “Batman” (blått och svart) bezel. 

Rolex använder deras interna automatiska urverk, Caliber 3285, i de nuvarande GMT-Master II-modellerna. Denna rörelse erbjuder precision, tillförlitlighet och en gångreserv på cirka 70 timmar. Den innehåller också Rolex patenterade Chronergy escapement, vilket förbättrar effektiviteten och noggrannheten. 

Rolex GMT-Master II har fått enormt erkännande och förknippas med en känsla av lyx, hantverk och sofistikering. Den har burits av framstående figurer, inklusive professionella piloter, upptäcktsresande och kändisar, vilket ytterligare bidrar till dess prestige. 

Vissa GMT-Master II-modeller, särskilt vintage eller begränsade versioner, har blivit mycket eftertraktade av klockentusiaster och samlare. Dessa sällsynta modeller kan få betydande värde på marknaden för lyxklockor. Oavsett om du är en passionerad klockälskare, en frekvent resenär eller helt enkelt uppskattar fina klockor, erbjuder Rolex GMT-Master II en blandning av användbarhet, stil och klockslag.

Att sälja en Rolex GMT, särskilt en Rolex GMT-Master II, kan vara en spännande upplevelse. Här är några steg och överväganden som kan hjälpa dig att sälja din Rolex GMT:

1. Utför en noggrann undersökning: Innan du sätter en pris eller kommunicerar med potentiella köpare, är det viktigt att göra en grundlig undersökning av den specifika Rolex GMT-modellen du vill sälja. Ta reda på ålder, skick, eventuella specialfunktioner och om den har alla tillhörande originaldokument och förpackning. Detta hjälper dig att bestämma ett rimligt pris och ger dig mer förtroende i din försäljningsprocess.

2. Authentisera din klocka: Rolex-klockor är eftertraktade och därmed kan det finnas en marknad för förfalskningar. För att undvika eventuella problem och bygga förtroende hos potentiella köpare, kan du överväga att autentisera din klocka genom att rådfråga en auktoriserad Rolex-återförsäljare eller sätta i gång en autentiseringstjänst som specialiserar sig på lyxklockor.

3. Bestäm ett konkurrenskraftigt pris: Prissättningen är en viktig faktor för att locka potentiella köpare. Gör en marknadsundersökning och jämför priser för liknande Rolex GMT-klockor som säljs på auktionssidor, hos återförsäljare och på klockforum. Faktorer som klockans skick, efterfrågan, eventuella specialfunktioner och hur komplett den är med originaldokumentation kan påverka priset.

4. Skapa en detaljerad och lockande beskrivning: När du annonserar klockan på webbplatser eller forum är det viktigt att ge en detaljerad beskrivning av Rolex GMT-Master II: modellnummer, serienummer, tillverkningsår, material, skick, eventuella tillbehör som originalförpackning, garantibevis och dokumentation. Beskriv också klockans funktioner och eventuella unika detaljer som till exempel en särskild bezel eller urtavla.

5. Använd högkvalitativa bilder: Att inkludera bra och högupplösta bilder av din Rolex GMT är avgörande för att locka intresse från potentiella köpare. Ta bilder som visar både klockans detaljer och dess övergripande skick. Försök att fånga de unika egenskaperna och viktigaste funktionerna hos klockan.

6. Välj en pålitlig säljkanal: Det finns flera alternativ för att sälja din Rolex GMT-Master II, inklusive online-auktionsplattformar, specialiserade klockforum eller genom en pålitlig återförsäljare. Välj en kanal som matchar dina preferenser och där du känner dig bekväm med försäljningsprocessen och de transaktionsmetoder som erbjuds.

7. 

Kom ihåg att försäljning av en Rolex GMT-Master II kan vara en tidskrävande process och att det kan ta lite tid att hitta rätt köpare. Var tålmodig, upprätthåll integritet och sök rekommendationer eller stöd från experter inom klockbranschen för att hjälpa till under processen. Vi på SE Watches köper din Rolex GMT Tryggt snabbt och säkert. Det finns även auktionsfirmor du kan vända till när du ska sälja din Rolex, ett exempel på auktionshus är Kaplans Auktioner i Stockholm.

historia om rolex gmt

Rolex GMT-Master har en spännande historia. Den ursprungliga GMT-Master-modellen lanserades 1955 i samarbete med Pan American World Airways för att möta behoven hos piloter som flög över olika tidszoner. Klockan var utrustad med en 24-timmarsvisare och en roterande bezel som gjorde det möjligt att visa två tidszoner samtidigt. Sedan dess har Rolex fortsatt att utveckla och förbättra GMT-Master-serien med olika modeller och materialval. Rolex GMT-Master har blivit en symbol för resor och äventyr, och dess tidlösa design och pålitliga prestanda har gjort den till en favorit bland klockentusiaster världen över.

Sortiment